BOSPHORUS BOOTTOCHT

Vanaf 30,00 €
Kies datum


Kies tijd

Volwassen (11+)
Kind (leeftijd 3-11)
Istanbul via land en zee is een mooie belevenis met een bus tour langs de Gouden Hoorn gecombineert met een boottocht over de Bosphorus. Ook gaan we langs de Kruiden Bazaar. Kies een ochtend of middag tour uit om met de bus door de stad te reizen, langs de Gouden Hoorn met de levendige wijken Balat en Fener. Wandel door de kleurrijke Kruiden Bazaar met uw gids en neem dan een comfortable toeristische boottocht over de Bosphorus rivier om bezienswaardigheden te zien als de Rumeli fort.

Bosphorus Cruise (bus and boot)

Halve dag

We willen u graag een zeer aantrekkelijke halve dag tour aanbieden waar u kennis zult opdoen over de gebouwen en de geschiedenis van de twee belangrijkste gebieden van Istanbul: de  Gouden hoorn, een rivier gelegen aan de inham van Bosphorus met een lengte van 7.5 kilometers. Dit was de oorspronkelijke plek waar de Griekse colonisten de stad Byzantium op hebben opgericht. Tevens zullen wij over de Bosphorus rivier varen, welke omschreven kan worden als de zeestraat die de Zee van Marmara verbindt met de Zwarte zee en daarmee een natuurlijke grens vormt tussen de continenten Europa en Asië. 

De Gouden hoorn (vanuit de bus):  heeft meerdere bezienswaardigheden voor toeristen. De historische kust langs de wijken Fener en Balat, zoals meerdere plekken in Istanbul, zijn beide wijken in 1982 uitgeroepen tot Werelderfgoed. Met een panoramasch uitzicht vanuit de bus ziet u;  Fener, bekend als de griekse wijk van de stad met onder andere de Bulgaarse Sveti Stefan kerk, welke is gemaakt in Wenen van het bouwmateriaal ijzer. De constructie is stuk voor stuk vervoerd naar haar huidige plek in Istanbul; De Roze moskee, een voormalig Byzantijnse kerk die is omgebouwd tot een moskee na de Ottomaanse verovering; de Fener grieks patriarchaat, een studie- een bezinningscentrum van de Orthodoxe kerk; het Rode schoolhuis, een opvallend gebouw van rode bakstenen. Ook gaan we langs Balat, een oud joodse wijk, met de Ferruh moskee en de Kethuda Ahrida synagoge gebouwd in de vijftiende eeuw.

  De Kruidenbazaar:Dit is een van de oudste bazaars van de stad, ook bekend als de Egyptische bazaar en is ook de tweede grootste overdekte bazaars van de wereld naast de Grote Bazaar Het ligt in de wijk Eminönü, vlakbij de Nieuwe Moskee.  


Boat trip along the Bosphorus: Deze historische zeestraat is een van de mooiste plekken ven van de wereld, This historic strait is one of the most beautiful places in the world, geprezen in talrijke geschriften en beschrijvingen van reizigers sinds de oudheid. Een inspiratiebron voor verschillende kunstwerken. Hier kunt u genieten van de schoonheid van traditionele houten huizen, herenhuizen, paleizen, forten en de enorme brug die de continenten Europa en Azië. Een mooie boottocht tussen twee zeeën, de Zwarte Zee en de Zee van Marmara.


Rumeli Fort (van buiten): Om de stad te veroveren en om te voorkomen dat er versterking komt voor het Byzantijnse Constantinopel vanuit de Zwarte zee en de Donau, had Fatih Sultan Mehmet (de veroveraar) besloten om een fort de bouwen tegenover de Fort van Anadolu (Aziatische zijde), deze is gebouwd tussen 1451 en 1452. De  fort is nu een museum en wordt ook gebruikt voor openlucht theater en zomer festivals.   

Aanvullende Informatie

Belangrijk!

Pick-up plaats

We zullen u van het hotel ophalen waar u overnacht in Istanbul (Alleen de hotels aan de  europese zijde van Istanbul)

Hotel pick-up

In onze boekingsformulier vragen we u om de naam van uw hotel, waar we u zullen ophalen voor de tour te noteren. Zodra uw boeking bevestigd is zullen we u een voucher sturen met onze contactgegevens, zoals de telefoonnummers, e-mail adres, zodat u in elk geval u contact met ons kunt opnemen om van te voren eventuele wijzigingen met betrekking tot de hotel- pick up aan ons door te geven.

Meest gestelde vragen m.b.t. hotel pick-up

Wat als u uw hotel nog niet geboekt heeft? 
Dat is uiteraard geen probleem. Zodra u uw accomadatie procudure heeft afgerond, kunt u  contact met ons opnemen om de hotelgegevens door te geven, of anders kunt u een alternatieve hotel kiezen waar u wilt dat wij  u komen ophalen voor de tour.  

Wat als ik in de stad verblijf maar bij vrienden of familie logeer? 
Zodra uw boeking is bevestigd zullen we u een gedetailleerde informatie sturen en de adressen van de mogelijke p ick-up plekken en locaties  voor onze tours doorgeven. 

Pick-up tijd

De exactie pick-up tijd van uw hotel hangt af van de locatie, dit wordt overeengestemd  tussen beide partijen. We zullen u informeren over de exacte tijd per e-mail of per telefoon. 

Lengte

3-4 uur

Openingsdagen

Onze tours onder begeleiding van een gids worden dagelijks gegeven, maar u moet er rekening mee houden dat sommige locaties die in de tour zijn inbegrepen bepaalde dagen van de week gesloten zijn en zullen worden vervangen door: 


Zondag:  Kruiden Bazaar wordt vervangen.

Prijs

Volwassenen

Jonger dan 11 jaar

Jonger dan 2 jaar

Excursie met een een engelstalige gids

30 €

20 €

Gratis

Inclusief

Pick-up en transfer van en naar het hotel.
Transport met de bus of minibus voorzien van airco.

Engelstalige gids. 

Voor een Nederlandstalige gids kunt u terecht bij onze privé tours.

Exclusief 

Lunch en drinken

Algemene voorwaarden

Boeking moet minimaal  2 dagen van te voren zijn. 
Tijdens de boeking zal er 20% van het bedrag in rekening worden gebracht. 
Het resterende bedrag moet contant worden betaald op de dag van de activiteit. 
U dient de voucher uit te printen  als een bevestiging van uw voorafgaande betaling

Annuleringen 

Een annulering betekent dat u  de aanbetaling verliest
Datum en tijd aanpassingen kunnen gedaan worden zonder sancties, naar gelang de beschikbaarheid. 


Aanvullende informatie

Zodra u uw boeking heeft afgerond zult u een  bevestigingsmail ontvangen. In deze e-mail treft u de contact gegevens in geval van twijfels, vragen en opmerkingen die u zult hebben. 

Hoe te boeken?

Om een tour onder begeleiding van een gids door Istanbul te boeken hoeft u alleen maar op de gewenste datum te klikken en het formulier bovenaan deze pagina in te vullen. Uw reservering zal gelijk bevestigd worden.

Nog vragen?

Indien u nog vragen heeft willen wij u verwijzen naar onze   FAQs sectie. Als u problemen ervaart tijdens de boeking of u wilt gebruik maken van de overige services die wij bieden, neemt u dan alstublieft  here contact met ons op. 


Informatie

Skip Navigation Links.
viaurbis.com