OTTOMAANSE RESTANTEN

Vanaf 30,00 €
Kies datum


Kies tijd

Volwassen (11+)
Kind (leeftijd 3-11)
Ottomaanse restanten (halve dag- 's middags) We zullen het Byzantijnse restant zoals de Kleine Hagia Sophia bezoeken en het Ottomaanse restant Topkapi Paleis, het voormalige residence van de Ottomaanse Sultans.

Ottomaanse Restanten

Halve dag, wandeltocht ('s middags)

Met veel plezier bieden wij u een andere wandeltour aan, waarbij u twee onweerstaanbare historische gebouwen zult zien van het oude Constinopel; de "kleine Haghia Sophia", een voormalig orthodoxe kerk en de moskee voorafgaande aan de collosale homologe en de Topkapi Paleis, als residence het machtsymbool van de sultans van het Otomaanse imperium.

De kleine Hagia Sophia: is gesitueerd in Eminönü, in de Kumkapi buurt, vlakbij de Zee van Marmara, de Hippodrome en de ruines van de Grand Paleis. Momenteel wordt het gescheiden door een spoorweg tuseen Sirkeci-Halkali en de kustweg. De Kleine Hagia Sophia was een voormalige ortodoxe kerk  gewijd aan de Heiligen Sergius en Bacchus in Constantinopel tussen 531 and 536 na Christus,  kort voor de bouw van Hagia Sophia.

Het is gecreëerd door de keizer Justinian en later omgebouwd tot een moskee tijdens het Ottomaanse rijk. Dit gebouw wordt beschouwd als de meest belangrijkste stukken van het Byzantijnse rijk en tevens de architectuur van Istanbul. Het gebouw heeft een centrale koepel en de externe structuur die zeer overeenkomstige is aan de Grote Hagia Sophia, dus sommige architecten beweren dat beide zijn gemaakt door dezelfde architecten, Isidore van Miletus en Anthmius van Tralles. Echter, er wordt onlangs ook beweerd dat de Kleine Hagia Sophia een soort van van proef versie is geweest van de grote kerk van het Byzantijnse rijk en de grootste van de wereld.  

Topkapi Palace: de beste reflectie van het imperium tijdperk in Istanbul en een symbool van macht bereikt door het Ottomaanse hoofdstad Istanbul. Vanuit dit paleis regeerde de Sultans hun imperium tot mid negentiende eeuw.  De constructie van de Topkapı Paleis begon kort nadat Mehmet II "de Overwinnaar" Constantinopel nam. Het originele gebouw was is 1465 geopend. Gedurende de volgende eeuwen, is het paleis uitgebreid door verscheidene overheersers. In 1865, besloot Sultan Ahdulmecid zijn residence te verhuizen naar Dolmabahçe Palace, die een meer moderne en westerse style heeft. Aanvullende Informatie

Belangrijk!

Pick-up plaats

We zullen u van het hotel ophalen waar u overnacht in Istanbul (Alleen de hotels aan de  europese zijde van Istanbul)

Hotel pick-up

In onze boekingsformulier vragen we u om de naam van uw hotel, waar we u zullen ophalen voor de tour te noteren. Zodra uw boeking bevestigd is zullen we u een voucher sturen met onze contactgegevens, zoals de telefoonnummers, e-mail adres, zodat u in elk geval u contact met ons kunt opnemen om van te voren eventuele wijzigingen met betrekking tot de hotel- pick up aan ons door te geven.

Meest gestelde vragen m.b.t. hotel pick-up

Wat als u uw hotel nog niet geboekt heeft? 
Dat is uiteraard geen probleem. Zodra u uw accomadatie procudure heeft afgerond, kunt u  contact met ons opnemen om de hotelgegevens door te geven, of anders kunt u een alternatieve hotel kiezen waar u wilt dat wij  u komen ophalen voor de tour.  

Wat als ik in de stad verblijf maar bij vrienden of familie logeer? 
Zodra uw boeking is bevestigd zullen we u een gedetailleerde informatie sturen en de adressen van de mogelijke p ick-up plekken en locaties  voor onze tours doorgeven. 

Pick-up tijd

Tussen 7:45 en 8:30 uur. De exactie pick-up tijd van uw hotel hangt af van de locatie, dit wordt overeengestemd  tussen beide partijen. We zullen u informeren over de exacte tijd per e-mail of per telefoon. 

Lengte

3-4 uur

Openingsdagen

Onze tours onder begeleiding van een gids worden dagelijks gegeven, maar u moet er rekening mee houden dat sommige locaties die in de tour zijn inbegrepen bepaalde dagen van de week gesloten zijn en zullen worden vervangen door: 

Dinsdag:   Topkapi Palace gesloten, wordt vervangen door  Beylerbeyi Palace

Prijs

Volwassenen

Jonger dan 11 jaar

Jonger dan 2 jaar

Excursie met een een engelstalige gids

30 €

20 €

Gratis

Inclusief

Pick-up en transfer van en naar het hotel.
Transport met de bus of minibus voorzien van airco.
Tickets voor musea en monumenten.
Engelsstalige gids. 

Voor een Nederlandstalige gids kunt u terecht bij onze privé tours.

Exclusief 

Eten en drinken.

Toegangsbewijs tot de Harem van Topkapi Palace.

Algemene voorwaarden

Boeking moet minimaal  2 dagen van te voren zijn. 
Tijdens de boeking zal er 20% van het bedrag in rekening worden gebracht. 
Het resterende bedrag moet contant worden betaald op de dag van de activiteit. 
U dient de voucher uit te printen  als een bevestiging van uw voorafgaande betaling

Annuleringen 

Een annulering betekent dat u  de aanbetaling verliest
Datum en tijd aanpassingen kunnen gedaan worden zonder sancties, naar gelang van de beschikbaarheid. 


Aanvullende informatie

Zodra u uw boeking heeft afgerond zult u een  bevestigingsmail ontvangen. In deze e-mail treft u de contact gegevens in geval van twijfels, vragen en opmerkingen die u zult hebben. 

Hoe te boeken?

Om een tour onder begeleiding van een gids door Istanbul te boeken hoeft u alleen maar op de gewenste datum te clicken en het formulier bovenaan deze pagina in te vullen. Uw reservering zal gelijk bevestigd worden.

Nog vragen?

Indien u nog vragen heeft willen wij u verwijzen naar onze   FAQs sectie. Als u problemen ervaart tijdens de boeking of u wilt gebruik maken van de overige services die wij bieden, neemt u dan alstublieft  here contact met ons op. 
Informatie

Skip Navigation Links.
viaurbis.com