BYZANTIJNSE RIJK BLIJFT VOORTBESTAAN

Vanaf 30,00 €
Kies datum


Kies tijd

Volwassen (11+)
Kind (leeftijd 3-11)
"Het Byzantijnse rijk blijft voortbestaan" (halve dag wandeltocht - 4 uren) het oude Constantinopel zoals de overweldigende Haghia Sophia en de voormalig Romeinse Hippodrome. We zullen een wandeling maken naar het enorme Grand Bazaar, waar u een ruim assortiment van produkten aantreft.

Het Byzantijnse rijk blijft voortbestaan

Halve dag wandeltour ( 's morgens)

Met veel plezier bieden wij u deze wandeltour aan, een wandeling waarbij u de mooiste en belangrijkste plekken van het oude Constantinopel kunt bewonderen, de hoofstad van twee imperiums en al jaren één van de grootste steden van de wereld. Hier kunt u ongelovelijke plekken zoals de Hagia Sophia, de glorie van de Byzantijnse architectuur, de Blauwe moskee, beroemd vanwege haar zes minaretten en de blauwe tegels, Byzantijnse Hippodrome, en de Grand Bazaar, de grootste overdekte bazaar ter wereld met meer dan 4400 winkels.  

Hippodrome:  Het plein gelegen tegenover Blauwe Moskee, omvat het oude gedeelte wat voorheen de Romeinse Hippodrome was, hier kunt u het Duiste Fontein, de Gedenksteen van Theodosius, de Serpentijn Pilaar en de Pilaar van Co nstantijn bezichtigen. De Hippodrome was een van de bekenste plekken van het Byzantijnse Constantinopel, later werd het gebruikt als een rustplaats voor de Ottomaanse troepen, zij noemden het  " At meydanı"  oftewel  Paarden plein.

Blauwe Moskee: Dit is één van de meest emblematische gebouwen van Istanbul, met haar koepel, semi-cascade koepel en zes elegante en stijvolle minaretten, die de hoeken accentueren. De officiële naam is Sultanahmet Moskee, maar voor toeristen is het De Blauwe Moskee, vanwege de wanden die betegeld zijn met mooie blauwe tegels uit Iznik.

Hagia Sophia: Negen eeuwen lang d e  Byzantijns Orthodox patriarchale basiliek en 5 eeuwen lang een moskee, Hagia Sophia is één van de meest extreme werken van het universele architectuur. Gedurende de laatste 70 jaar is het een museum die isgeopend voor het publiek, onder haar koepel van meer dan 55 meter hoog, één van de grootste koepels ter wereld, verwelkomst ze dagelijks duizenden bezoekers.

De Grote Bazaar: De bazaar, gebouwd in de periode van Sultan Mehmet II "de Overwinnaar" is op zichzelf een kleine stad. Uit een telling in 1880 bleek dat de bazaar 4399 winkels, 2195 workshops, 497 weverijen, 12 dépots, 18 fonteinen, 12 kleine moskees, een groot moskee, een basisschool en een begraafplaats herbergt. Vandaag de dag is het aantal bedrijven en instanties niet veel veranderd, maar er zijn nieuwe restaurants, café's, banken en een Informatie kiosk gekomen. De Grote bazaar is een onontkoombaar trekpleister van Istanbul en u treft hier een overvloed van allerlei verschillende soorten producten aan.Aanvullende Informatie

Belangrijk!

Pick-up plaats

We zullen u van het hotel ophalen waar u overnacht in Istanbul (Alleen de hotels aan de europese zijde van Istanbul)

Hotel pick-up

In onze boekingsformulier vragen we u om de naam van uw hotel, waar we u zullen ophalen voor de tour te noteren. Zodra uw boeking bevestigd is zullen we u een voucher sturen met onze contactgegevens, zoals de telefoonnummers, e-mail adres, zodat u in elk geval u contact met ons kunt opnemen om van te voren eventuele wijzigingen met betrekking tot de hotel- pick up aan ons door te geven.

Meest gestelde vragen m.b.t. hotel pick-up

Wat als u uw hotel nog niet geboekt heeft? 
Dat is uiteraard geen probleem. Zodra u uw accomadatie procudure heeft afgerond, kunt u contact met ons opnemen om de hotelgegevens door te geven, of anders kunt u een alternatieve hotel kiezen waar u wilt dat wij u komen ophalen voor de tour.  

Wat als ik in de stad verblijf maar bij vrienden of familie logeer? 
Zodra uw boeking is bevestigd zullen we u een gedetailleerde informatie sturen en de adressen van de mogelijke p ick-up plekken en locaties  voor onze tours doorgeven. 

Pick-up tijd

Tussen 7:45 en 8:30 uur. De exactie pick-up tijd van uw hotel hangt af van de locatie, dit wordt overeengestemd  tussen beide partijen. We zullen u informeren over de exacte tijd per e-mail of per telefoon. 

Lengte

3-4 uur

Openingsdagen

Onze tours onder begeleiding van een gids worden dagelijks gegeven, maar u moet er rekening mee houden dat sommige locaties die in de tour zijn inbegrepen bepaalde dagen van de week gesloten zijn en zullen worden vervangen door: 

Maandag: Hagia Sophia gesloten, wordt vervangen door Basiliek's ondergrondste waterreservoir.
Zondag:  Grand Bazaar  gesloten, wordt vervangen door meerdere aangeschreven winkels. 


Prijs

Volwassenen

Jonger dan 11 jaar

Jonger dan 2 jaar

Excursie met een een engelstalige gids

30 €

20 €

Gratis

Inclusief

Pick-up en transfer van en naar het hotel.
Transport met de bus of minibus voorzien van airco.
Tickets voor musea en monumenten.
Engelstalige gids. 

Voor een Nederlandstalige gids kunt u terecht bij onze privé tours.

Exclusief 

Eten en drinken.

Algemene voorwaarden

Boeking moet minimaal 2 dagen van te voren zijn.
Tijdens de boeking zal er 20% van het bedrag in rekening worden gebracht.
Het resterende bedrag moet contant worden betaald op de dag van de activiteit. 
U dient de voucher uit te printen als een bevestiging van uw voorafgaande betaling


Annuleringen 

Een annulering betekent dat u de aanbetaling verliest
Datum en tijd aanpassingen kunnen gedaan worden zonder sancties, naar gelang de beschikbaarheid. 


Aanvullende informatie

Zodra u uw boeking heeft afgerond zult u een bevestigingsmail ontvangen. In deze e-mail treft u de contact gegevens in geval van twijfels, vragen en opmerkingen die u zult hebben. 

Hoe te boeken?

Om een tour onder begeleiding van een gids door Istanbul te boeken hoeft u alleen maar op de gewenste datum te klikken en het formulier bovenaan deze pagina in te vullen. Uw reservering zal gelijk bevestigd worden.

Nog vragen?

Indien u nog vragen heeft willen wij u verwijzen naar onze   FAQs sectie. Als u problemen ervaart tijdens de boeking of u wilt gebruik maken van de overige services die wij bieden, neemt u dan alstublieft here contact met ons op. Informatie

Skip Navigation Links.
viaurbis.com